top of page
Nordisk kraft

Fortællinger og sange

At mødes på tinge og udveksle gaver og kundskaber, dyste, lege og skabe nye forbindelser er en urgammel, nordisk tradition.
Jeg synger gamle historier og viser og fortæller om sangens og dansens kraft. Om hvordan sang og dans har været en del af dansk kultur fra tidernes morgen og om hvorfor, vi stadig bevæges af historier om mennesker, der levede for hundreder af år siden.


Undervejs plejer der at være lyst og plads til lidt fællessang og så er det skønt, at det ikke bare er mig, der står og snakker, men at alle er med.


Hvis der er ønske om det, laver jeg også kædedans og andre fællesdanse og selvom vi ikke længere er verdens mest ivrige dansefolk, så viser det sig altid, at de fleste er glade for at tage et par dansetrin til en sjov eller sørgelig ballade. Måske bliver der også brug for at kalde på en ged eller ko, mens vi er sammen: man kan altid holde sig for ørerne!
I mere end 35 år har jeg sunget ballader og rejst rundt i verden med dans og teater. Alene eller sammen med min musicerende spillemand eller med mit danseteater Nordenfra. Udgangspunktet er altid mødet mellem mennesker.   
Jeg bruger mit kendskab til dansk folkekultur til at skabe møder med andre. Til at skabe rum, hvor forskellige mennesker, grupper og kulturer mødes nært og personligt og giver hinanden af det de holder af . Igennem denne udveksling skabes en stund af intenst samvær.


Min erfaring fra de møder, jeg har haft med mange forskellige mennesker, er, at de timer, vi tilbringer sammen med musikken og dansen og sangen som samlingspunkt kan være lige så meget værd som mange timers konferencer og oplysningskampagner.

 

billede 5.jpg

Besøg på et plejehjem i Beijing

Georgien og Italien 076.jpg

Her deltager vi i en festival i Georgien.

Et 7 stemmingt mandekor synger og danser for os

bottom of page